Португальські вчені оприлюднили результати останнього дослідження, які порадують всіх шанувальників шоколаду.

Відповідно до їх наукової роботи, яка проведена в Политехнічному університеті Коїмбра, вживання всього декількох шматочків темного шоколаду щодня знижує кров'яний тиск всього за один місяць, пише Daily Mail.

І хоча найчастіше дієтологи звикли хвалити молочний шоколад, кондитерські вироби, до складу яких входить 90 % какао, можуть бути корисні в деяких аспектах.

Основні види шоколаду

Як вважають фахівці, можливо, це пов'язано з тим, що темний шоколад містить в достатку потужні антиоксидантні флаванолы.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У цілому, флаванол вважають цілющим з'єднанням, яке пов'язане з усіма фукнциями в нашому організмі, починаючи від зниження стійкості до інсуліну і закінчуючи регулюванням ваги і ще більш швидким загоєнням ран.

Тому існує величезний науковий інтерес до того, як їжа з високим вмістом флаванола впливає на наше самопочуття.

Вимоги до продуктів з какао і шоколаду

Щоб визначити, як вживання шоколаду відбивається на нашому серці, дослідники запросили 30 здорових добровольців (у віці від 18 до 27 років) і запропонували їм з'їдати по 20 г солодощів щодня протягом 30 днів.

Половині учасників сказали вживати шоколад з вмістом какао 55 %, половині — шоколад з вмістом какао 90 %.

Частота серцевих скорочень, жорсткість артерій, пульсація вимірювалися за 30 днів до експерименту і через два дні після його завершення.

Крім того, вчені попросили добровольців не уникати інших продуктів з високим вмістом флаванола: ягоди, чай і вино.

Результати дослідження показали, що у всіх учасників спостерігалося значне поліпшення кров'яного тиску, але в групі з високим вмістом какао наслідки були набагато помітніше.

Проте дослідники відзначають, що структура сердець учасників не змінилася. Можливо, це пов'язано з тим, що дослідження триває всього 30 днів.

Португальські вчені сподіваються, що їх результати будуть сприяти споживанню шоколаду в якості профілактичного заходу для здоров'я серця.

Шоколад

Нагадаємо, що шоколад дійсно може заспокоїти кашель.

Як повідомляв портал "Знай.uа", регулярні вправи знижують тиск при гіпертонії настільки ж эффективо, наскільки і відповідні препарати.

Також "Знай.uа" писав про те, що якщо підйом по чотирьох сходових прольотах становить для вас проблему, то час навідатися до кардіолога.