Нещодавно дослідники оприлюднили шокуючі дані, згідно яким в 2017 році майже 11 мільйонів смертей, а це 22 %, були пов'язані з незбалансованим харчуванням. Про це повідомляє Хвиля.

Автори, таким чином, відзначають небезпеку нездорового харчування для ризику передчасної смерті від різних захворювань, і наполягають на тому, щоб урядові організації для збільшення тривалості життя громадян приділили особливу увагу питанням харчування в країні.

Одним з найважливіших факторів, що впливають на здоров'я людини, харчування є: відмова від свіжих овочів і фруктів, м'яса птиці і багатої жирами риби на користь переробленого м'яса, швидких вуглеводів і продуктів з високим вмістом рафінованого цукру підвищують ризик розвитку ожиріння і діабету, а також серцево-судинних захворювань, що може істотно знизити очікувану тривалість життя.

Вивченням того, як деякі особливості живлення вплинули на смертність людей в 2017 році, вирішили зайнятися вчені в рамках проекту GBD 2017, Global Burden of Disease, один із підрозділів якого займається вивченням харчування, інший підрозділ, що займається вивченням впливу на смертність алкоголю, нещодавно провело дослідження, яке показує, що безпечної дози алкоголю не існує.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Дослідженням керував Ашкан Афшин (Askan Afshin) з Мічиганського університету.

Вони визначили 15 особливостей харчування, які пов'язані з розвитком різних неінфекційних захворювань, а потім оцінили, скільки смертей в році сталися за цих захворювань. Так, вчені з'ясували, що найбільш важливими факторами ризику смерті виявилися високе споживання солі і низьке — цільнозернових продуктів і фруктів.

Вчені з'ясували, що всього 10,9 мільйона смертей в 2017 році, близько 22 відсотків смертей за цей рік взагалі, були пов'язані з незбалансованим харчуванням. Найбільш значущими факторами виявилися підвищене споживання солі, 3 мільйони смертей, а також знижене споживання цільнозернових продуктів, 3 мільйони смертей, і фруктів, 2 мільйона смертей.

Нагадаємо, що буде, якщо з'їдати по 2 яйця щодня.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики назвали унікальну кашу, яка лікує майже усі хвороби.

Також "Знай.uа" писав, чи можна схуднути за допомогою ДНК-диєти. На цьому тижні компанія Digital Wellness випустила новий додаток під назвою DNA Diet Plan.