Низку досліджень провели вчені з британського університету Бата для вивчення порушення роботи головного мозку на другий день після прийому алкоголю. Результати опублікували в журналі Addiction.

Дослідники розглянули погодинні зміни функції мозку і виявили, що когнітивні здібності, такі як увага і пам'ять, залишаються зниженими, навіть коли рівень алкоголю в крові вже не піддається визначенню.

Мозок людини

Вчені вивчили фізіологічні ефекти і реакції людського тіла й мозку, які супроводжують зловживання алкоголем. У США під це твердження потрапляє прийом більше чотирьох стандартних доз алкоголю для жінок і п'яти для чоловіків. Стандартна доза алкогольного напою містить приблизно 14 мл чистого спирту.

Так, алкогольні напої мають потужні сечогінні засоби. Організм втрачає багато рідини і це призводить до зневоднення. Від цього найбільше страждає головний мозок, адже його оболонка практично знічується. Разом з рідиною з організму виводяться магній, калій та натрій, які необхідні для підтримки стабільності когнітивних функцій мозку.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Вчені в дослідженні дійшли висновку, що надмірне вживання алкоголю негативно впливає на організм протягом тривалого часу. Причому не тільки тоді, коли він знаходиться в стані сп'яніння – людині ще потрібен час для відновлення сил, а наш мозок відновлюється повільніше, ніж ми думаємо.

Нагадаємо, вчені розповіли, на що здатна одна чашка кави в день.

Як повідомляв Знай. ua, вчені назвали фактор, що підвищує ризик смерті.

Знай. ua писав, що три неочевидних ознаки високого інтелекту, на які чомусь закривають очі.