Продукти харчування можуть безпосередньо впливати на роботу мозку, стверджують вчені. А чи знали ви, які продукти можуть викликати порушення роботи головного органу та провокувати депресії?

Жирні кислоти. За словами медичних фахівців, неправильне співвідношення в раціоні жирних кислот омега-6 і омега-3 погано діє на функції пам’яті. Приймати омега-3 і омега-6 слід у співвідношенні 1:4 (в Україні, як вважають багато лікарів, вживання омега-6 має бути більш інтенсивним).

Омега-3

Алкоголь. Іспанські вчені встановили, що люди, які часто вживають алкоголь, відрізняються більш низькою продуктивністю розумової роботи. За словами фахівців, це відбувається через те, що мозок питущих відчуває збільшене навантаження. Люди, які часто вживають алкоголь, більше перевтомлюються і як наслідок це спричиняє більшу напругу на нервову систему.

алкоголь

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Жирне м’ясо. У ньому багато холестерину, який сприяє утворенню атеросклеротичних бляшок і закупорці судин. Вчені стверджують, що у любителів жирного м’яса можуть бути проблеми з епізодичною, просторовою і контекстною пам’яттю. Найбільш небезпечним наслідком любові до м’яса є розвиток хвороби Альцгеймера.

м'ясо, свинина

Смажені. Згідно з даними, опублікованими в Jama Neurology, що при частому вживанні класичної смаженої страви – картоплі фрі відбувається закупорка судин та підвищується ризик розвитку деменції.

смаження

Риба. не дивлячись на те, що ми часто чули лише про користь риби, втім, вчені кажуть, що це не зовсім так. Справа в тому, що деякі види риб акумулюють в собі речовини-забруднювачі, якими насичені сьогодні водойми. Наприклад, тунець накопичує ртуть – дана речовина токсична для мозку і нервової системи.

риба

З високим глікемічним індексом. Дослідження показують, що жінки які активно вживають продукти з високим глікемічним індексом, більш схильні до депресії. Такі продукти сприяють різкому зростанню рівня цукру в крові і збільшення вироблення в організмі інсуліну. Отже, з обережністю слідвідноситися до білого хліба, рису, пластівців та картоплі.

білий рис

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я назвала найбезпечніші дієти.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", науковці наглядно показали, що відбувається з мозком, якщо багато пити

Також Знай.ua" писав про те, що популярна зелень виявилася небезпечною отрутою.