У боротьбі із зайвими кілограмами і сантиметрами на талії ми завжди дуже пильно стежимо за тим, що їмо, але забуваємо про напої, які можуть бути не менш шкідливими. Повідомляє Clutch.

Нещодавно порадами щодо збалансованого раціону поділилася лікар-дієтолог, автор книги "Їж, пий, худни" Наталія Самойленко, яка склала свій рейтинг напоїв, що руйнують всі ваші мрії схуднути.

Кава з молоком

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В чорній каві міститься 0 калорій. Усе, від чого ми поправляємось — це різні добавки: молоко, сиропи, цукор, збиті вершки.

Головний ворог всіх, хто худне — латте! Кава з молоком зводить нанівець всі ваші спроби схуднути. У середньому калорійність капучино без цукру становить ~ 50 ккал, разом з чайною ложкою цукру 100 ккал. А якщо ще прикрасити збитими вершками 200-260 калорій.

До речі, "рідкі калорії" осідають на талії з найбільшою швидкістю. Натомість можете додавати в каву прянощі, наприклад, корицю, а щоб підсолодити — стевію. Це натуральний рослинний замінник цукру, який не тільки не зашкодить вам, але і володіє масою корисних властивостей.

Якщо зовсім не звикли пити каву без молока, спробуйте додати рослинне молоко: мигдальне, кокосове або соєве.

Пакетовані соки

Звичайно в першу чергу пакетовані соки містять цукор. А ви вже знаєте, як буде діяти розчинений в рідині цукор. Так що, коли у вас з'явиться бажання випити сік з магазину, згадайте, що в одному стаканчику такого апельсинового соку міститься 33 г цукру при добовій дозі всього в 25 р. Замість соків раджу з'їсти цілий фрукт.

Молоко

Нам з дитинства розповідали про те, що молоко дуже корисно для здоров'я. На жаль, виявляється, що воно ніяк не сприяє зниженню ваги і іноді навіть шкодить здоров'ю. Справа у тому, що молоко має високий інсуліновий індекс, а молочний білок – один з найсильніших алергенів. Також в одній склянці молока міститься аж 12 г молочного цукру.

Крім того, результати дослідження Гарвардського інституту показали, що чоловіки, які повністю виключили зі свого раціону молоко, на 30% менше ризикують захворіти на рак.

Нагадаємо, онкологи благають не пити гарячий чай. Американські вчені виявили, що температура води впливає на розвиток хвороб стравоходу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дієтологи розповіли, як схуднути за допомогою напоїв. Прийнято думати, що схуднення - нелегка праця, і добитися його можна тільки за допомогою правильного харчування і спорту. Однак є ще один секрет.

Також "Знай.uа" писав, у каві виявили ліки від страшного чоловічого захворювання. Вчені провели ряд експериментів і встановили цілющі компоненти ароматного напою.