Вживання шоколаду людьми середнього віку допомагає запобігти характерній втраті слуху і появі шуму у вухах.

Це вдалося з'ясувати вченим з Південної Кореї. Про їх роботу повідомляється на сайті наукового журналу Nutrients.

Фахівцям вдалося проаналізувати результати ряду досліджень, проведених у 2012–2013 роках в рамках національного обстеження здоров'я і харчування, перш ніж з'ясувати, як шоколад впливає на слух.

"Ми виявили, що серед людей, які вважали себе прихильниками шоколаду і регулярно вживали його, шоколад, менше тих, хто скаржився на проблеми зі слухом по мірі старіння. Дійсно, ризик втрати слуху у віці від 40 до 64 років у них виявився значно нижче в порівнянні з тими, хто не їв шоколад". кажуть вчені

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Південнокорейські медики вважають, що низька схильність до вікової втрати слуху, а також краща захищеність людей від виникнення шуму пояснюється протизапальним ефектом шоколаду. Поліфенольні сполуки, що містяться в какао, володіють сильними антиоксидантними властивостями, що робить шоколад засобом боротьби із запаленнями.

За словами експертів, саме запальні процеси впливають на стан органів слуху і на його якість по мірі настання старіння.

Варто відзначити, що мова йде про шоколад, що містить мінімум цукру і високу концентрацію какао.

шоколад
шоколад

Нагадаємо, багато людей навіть не здогадуються про те, що вони їдять насправді. Багато ласощів і продукти приховують приголомшливий мікро-світ, який неможливо побачити неозброєним оком. Вчені вирішили показати людям, як насправді виглядає та чи інша їжа. Вони використовували потужний сучасний мікроскоп і отримали дивовижні фотографії, якими поділилися в мережі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", регулярні вправи знижують тиск при гіпертонії настільки ж эффективо, наскільки і відповідні препарати.

Раніше портал "Знай.uа" писав, міжнародна група вчених визначила найнизькокалорійніші продукти.