Гігієна дітей- тема важлива та актуальна завжди. Але більшість батьків миють дітей не правильно.

У цьому переконаний відомий лікар-педіатр Євген Комаровський. Медик заявляє, що дітей взагалі не можна мити милом, - пише Politeka.

Євген Комаровський

Чому мило не підходить для купання дітей

Як підкреслив Комаровський, мило руйнує фактори, які утримують в шкірі вологу, і як результат - шкіра пересихає та втрачає свої захисні функції.

Експерт зазначив, що для догляду за дітьми використовуються сучасні м’які миючі засоби, що мають нейтральний або злегка кислий pH.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Питання – чому часто не можна мити дитину милом? Перш за все хотів би сказати, що і рідко теж не треба. Чому? Перш за все, треба враховувати особливості дитячої шкіри. Шкіра дитини має нейтральний або злегка кислий pH, звичайно, цей pH нейтралізується милом, яке має лужну природу", – зазначив медик.

мило

Лікар пояснює, що наша шкіра вкрита "тонкою жировою плівкою, ліпідним шаром, мило руйнує цей шар, руйнує фактори, які утримують вологу в шкірі". Після цього, каже Комаровський, шкіра дуже чутлива і легко пересихає.

купання дітей

Як правильно мити хлопчиків

Лікар Крмаровський також звернув увагу батьків на те, як правильно мити хлопчиків. Що стосується миття інтимних зон, лікар підкреслює, що там взагалі милом мити не можна.

дитяче мило

"Виникає парадокс, але якщо мама не миє регуляно, то проблеми виникають рідше, ніж коли миє часто та милом. Орган так влаштований, що він забезпечує самоізоляцію. Є крайня плоть, яка захищає головку і там виділяється спеціальна змазка, яка захищає орган і туди практично нічого не потрапляє", - зазначив фахівець.

Нагадаємо, Євген Комаровський розповів, що сучасні лікарі роблять не правильно.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікар Комаровський розповів, як подовжити сон дитини та скільки потрібно спати нашим нащадкам.

Також Знай.ua писав про те, що педіатр Комаровський розповів, чи можна застосовувати валер'янку для дітей.