Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про користь валер'янки для дітей.

"Запитання: Здрастуйте, доктор. У мене таке питання. Наш сімейний лікар призначив по 2 краплі валер'янки на ніч нашому малюкові — для кращого сну і зняття кольок... Дитині 7 днів всього лише... чи Можна це робити? І скажіть, що буде якщо дитині дали не 2 краплі, а 4?

Відповідь: Відповідаю вам тільки тому, що реально турбуюсь про майбутнє вашої дитини. По-перше, вам потрібно терміново вивчити тему кольок на сайті komarovskiy.net, а також терміново шукати лікаря, який має відношення до цивілізованої медицини. Якщо лікаря знайти не вдасться, то тоді вам доведеться набагато активніше та глибше вивчати основи медичних знань самостійно. По-друге, запам'ятайте, що кольок у дитини 7 днів не буває, а валеріана не має ніякого відношення до лікування дітей.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

А що стосується вашого питання про те, що буде, якщо дитині дати не 2 краплі, а 4, то, швидше за все, нічого серйозного не станеться. Але все ж таки звертаю вашу увагу на те, що батьки дуже часто, виконуючи призначення лікаря, з благих спонукань збільшують дозу, вважаючи, що так швидше допоможе. Природно, така самодіяльність чревата наслідками і навіть небезпечна для малюка. Загалом, припиніть експерименти над дитиною і вчіться догляду за вашим новонародженим.

І, по-третє: якщо дитина 7 днів від народження неспокійно поводиться і не може нормально спати, то проблема зовсім не в коліках, яких у неї просто фізіологічно ще бути не може, а в ненормальності навколишнього його середовища — неправильні параметри температури і вологості повітря, нераціональному режимі і невідповідному одязі. Вам потрібно зайнятися приведенням до нормальних показників навколишнього середовища. Успіху вам у навчанні і застосуванні знань на практиці!", - написав Комаровський.

Нагадаємо, Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.