Батьки найчастіше ставлять запитання "Як поспати більше?", "Коли ми виспимось?".

Як подовжити сон дитини, розповів лікар-педіатр Євген Комаровський.

Лікар Комаровський

Медик жартома пояснив, що недосип батьків призводить до зниження народжуваності в країні, адже вони з жахом уявляють, що ще рік жити без сну та відмовляються від народження більше однієї дитини.

дитина спить

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще

Скільки потрібно часу дитині для сну?

За словами лікаря, якщо дитина не спить всю ніч та цілий день ходить в'яла та сонна, в такому випадку тут можна говорити про проблему.

"Що буде вночі, залежить від того, як ви проведете час вдень", - зазначає лікар.

Є стандартна методика, як змусити дитину довше та міцніше спати вночі - потрібно чадо максимально "загрузити" вдень.

Як підкреслив лікар, потрібно виключити денний сон та до вечора, приблизно годин до 21.00 не дати дитині заснути, також слід обмежити в їжі, головне - не перегодовувати.

сон

Час, коли дитина лягає спати, не має жодного значення. Важливо, щоб людина, в тому числі дитина, прокинулась бадьорою, добре відпочивши.

Звісно ж це на практиці зробити не так просто, однак, як пікреслює лікар, "краще мамі помучитись три дні, ніж мучити папу три роки".

прогулянки

"Якщо у дитини мама і тато будуть виспаними, значить буде щаслива родина. І нехай вона для цього трішки поголодає і не виспиться", - підсумував лікар.

Нагадаємо, лікар Комаровський дав кілька рекомендацій щодо застосування валер'янки.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.