Після розмови з батьками маленьких дітей, складається враження, що діти тільк те й роблять, що хворіють.

Чому батьки постійно говорять про хворобливість своїх чад і чи дійсно найменше покоління стало дуже хворобливим.

Про це розповів відомий лікар-педіатр Євген Комаровський.

Євген Комаровський

Комаровського батьки запитали про те, чи правда те, що сучасні діти більше хворіють за попередні покоління та навіть часто народжуються вже слабкими з рідкісними захворюваннями.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Алергія, непереносимість глютену, лактози... Про ці діагнози раніше чули тільки просунуті педіатри і вузькі фахівці, а сьогодні їх визначають у кожної десятої дитини", - написали українці на форумі.

Комаровський спростував це твердження і пояснив, що існує кілька факторів, які створюють ілюзію масової хворобливості сучасних дітей.

Як говорить лікар, в першу чергу у нас ментальність така, коли дорослі починають з обговорення хвороб дітей. Це, як розмови про погоду, не цікаво, але потрібно щось говорити.

Другим фактором, чому не втихають розмови про дитячі проблеми - це соцмережі.

"Тепер "непереносимість глютену" у конкретної дитини – привід для обговорення в тисячах акаунтів і в мільйонах коментарів", - додає лікар.

Бізнес на людських страхах і людської неграмотності. Сьогодні виробники майстерно рекламують нікому не потрібні товари під виглядом справжньої панацеї. Так, наприклад, величезна кількість спеціальних ліків і продуктів – без глютену, без лактози – адже хтось повинен все це купувати.

"Вишенька на торті – деякі медики. Низькооплачувані, принижені суспільством та засобами масової інформації, які намагаються поліпшити свій добробут співпрацею з лабораторіями, аптеками і крамницями зі спеціальною особливо корисною їжею", - підсумував Комаровський.

Нагадаємо, лікар Комаровський дав важливі поради для батьків, які займаються загартовуванням дітей.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський попередив, що може бути з дітьми при дефіциті кальцію.

Також Знай.ua писав про те, що Комаровський розкритикував використання дитячого мила для купання дітей.