Дослідники зі всього світу знаходять все більше причин в навколишньому середовищі, які провокують виникнення раку у людей. Так, навіть з деякими напоями, які ми вибираємо щодня, варто бути акуратніше.

АЛКОГОЛЬ може збільшувати ризики захворюваності на рак. Про це свідчить дослідження 2018 року, в якому проаналізували дані зі 195 країн світу. Згідно з результатами з'ясувалося, що питущі люди з більшою ймовірністю хворіють на онкологію і вмирають від раку та інших хвороб.

Для того, щоб мінімізувати ризики, потрібно зберігати помірність у вживанні і знати, що в багатьох випадках велике значення мають генетичні чинники, які можуть збільшити або зменшити шанси захворюваності при рівному споживанні.

СОЛОДКІ НАПОЇ також у групі ризику і все тому, що цукор допомагає пухлин рости швидше і агресивніше. Нещодавнє 34-річне дослідження, в якому взяли участь понад 118 000 американців, показало, що люди, які п'ють більше підсолоджених напоїв, з більшою ймовірністю помирають від раку молочної залози і раку товстої кишки.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Солодкі напої навіть небезпечніше кондитерських виробів, адже в рідкому вигляді цукор засвоюється швидше. Крім того, велика кількість солодощів в меню веде до ожиріння, що в свою чергу збільшує ризики захворіти на рак товстої кишки.

КАВА викликає палкі суперечки у вчених до цих пір. Адже результати численних досліджень неоднозначні і точно визначити, чи є зв'язок між вживанням кави і розвитком раку, поки що немає можливості. Так, в одному триваючому дослідженні, в якому сумарно приймають участь 1 200 000 чоловік, було встановлено, що у курців, які кинули курців і некурящих ризик раку легенів був трохи вище, якщо вони випивали дві і більше чашки кави.

Крім того, міжнародні асоціації по дослідженню раку і зовсім стверджують, що кава швидше бореться з раком. Принаймні молочної залози, печінки і товстої кишки.

Нагадаємо, як позбутися від ненависних зайвих кілограмів до літа.

Як повідомляв Знай. ua, лікарі розповіли, як правильно поєднати приємне з корисним.

Знай. ua писав про 13 отруйних думок, від яких варто позбутися раз і назавжди.