Алкоголь негативно впливає на наше здоров'я, а вживання спиртного разом з неправильною їжею лише підсилює цей вплив.

Цитрусові

Багато людей обирають ці фрукти, як закуску до алкогольних напоїв. Однак з цитрусовими слід бути дуже обережними, оскільки у них міститься багато кислоти, яка спільно з алкоголем вкрай негативно впливає на травлення. Найбільшу небезпеку таке поєднання становить для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Кава

Деякі люди вважають за краще завершувати застілля чашкою міцної кави. Лікарі радять позбутися такої звички. Справа в тому, що алкоголь притуплює роботу нервової системи. Кава, в свою чергу, навпаки, стимулює. В результаті людина відчуває прилив сил і бадьорості, що може спровокувати його на продовження застілля. Як результат, це може обернутися отруєнням.

Гострий соус

Алкоголь в поєднанні з гострими соусами викликати серйозне роздратування слизової і навіть призвести до опіку. Також є ризик розвитку печії, виразки і інших неприємних захворювань.

Солона їжа

Досить частою закускою для спиртних напоїв є солона їжа. Але таке поєднання зневоднює організм. А це у свою чергу виводить з рівноваги роботу будь-якого органу.

Навіть якщо ви не вживаєте алкоголь, краще всього скоротити споживання солі. Важливо розуміти, що надмірне споживання солі негативно впливає на організм в цілому.

Помідори

Хто бере з собою на пікнік свіжі овочі, серед яких улюбленими є помідори. Проте вживати цей продукт з алкоголем дієтологи дуже не рекомендують. Все тому, що в алкоголі містяться органічні кислоти, які вступають в реакцію з алкоголем та викликають порушення роботишлунково-кишкового тракту.

Якщо ж ви не можете обійтисябез томатів, тут краще підійдуть консервовані помідори.

Десерти з алкоголем

Заїдати спиртні напої алкогольними десертами може бути небезпечно. Все тому, що ніхто не знає, якого саме якості алкоголь був використаний при виробництві десертів. В результаті, ви ризикуєте завдати здоров'ю подвійного удару.

До того ж багато десерти виготовлені не з натуральних продуктів, що може викликати деякі хімічні реакції всередині організму.

Якщо ви все ж обираєте солодощі до алкоголю, приготуйте самі і найкраще, якщо це будуть молочні десерти.

Дині і кавуни

Літній пікнік часто супроводжується наявністю кавунів і динь. Але ці фрукти також не підходять в якості закуски. Все тому, що в них міститься досить багато цукру, в поєднанні з алкоголем який сповільнюється в травленні. У результаті В людини з'являється важкість у шлунку. Через деякий час у шлунку почнуться процеси бродіння, що може негативно позначитися на здоров'ї.

Мариновані огірки

Мариновані огірки - це класична закуска під чарку горілки. Втім, за словами лікарів, краще порушити цю традицію.

Справа в тому, що більшість людей готують такі огірки з використанням столового оцту, який ступає в реакцію з алкоголем і цим самим завдає шкоди організму.

Нагадаємо, українцям розповіли, які продукти можна вживати навіть після прострочення.

Як повідомляв Знай.uа, Уляна Супрун розповіла, як правильно приймати вітаміни.

Також Знай.uа писав, безпечної дози не існує: Супрун розповіла, як не розгубити здоров'я на святах.