Люди часто вживають алкоголь на свята чи вихідні, у компанії з друзями чи за сімейною вечерею. Та як при цьому розпізнати залежність від алкоголю? Експерти заявляють, що варто звернути увагу на декілька важливих факторів.

Людина, яка залежна від алкоголю, намагається приховати те, що вживає спиртні напої. Приховування спиртного від рідних вказує на серйозні проблеми, заявляють фахівці. Близьким такої людини варто більше цікавитися життя людини, яка все частіше тягнеться до чарки.

відмова від алкоголю
відмова від алкоголю

Залежні від алкоголю різко змінюють пріоритети, у них зникають майже всі інтереси та захоплення. Таких цікавить лише випивка, а не проведення часу з родиною, відпочинок тощо.

Окрім того, залежні від спиртного перестають контролювати порції напоїв. Ті, що потрапили в залежність до зеленого змія, хочуть більше і більше. Думки про алкоголь покращують настрій таких людей, а їх звична життєдіяльність перетворюється в очікування спиртного.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Варто зазначити, що лікувати залежність від алкоголю на початкових стадіях британський психотерапевт Клер Ример рекомендує у співпраці з родичами. Також корисно ставити конкретні цілі, коли та на скільки менше спиртного пити. Також на користь справи, які відволікають від думок про алкоголь, спілкування з людьми, не охочими до випивки.

Нагадаємо, що алкоголізм та клімат виявилися тісно пов'язані. Виявляється, для того, щоб не страждати алкоголізмом, досить жити в сонячному регіоні. На пияцтво людей штовхає нестача сонячного світла, холодний клімат і пов'язана з ним депресія, вважають вчені з США. Виявляється, існує взаємозв'язок між середньою температурою повітря, тривалістю світлового дня і вживанням міцних спиртних напоїв.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", дієтологи назвали незвичайний спосіб скинути все зайве без зусиль.

Також портал "Знай.uа" писав, що онкологія у спадок: лікар відповів на головні питання.