Відомий лікар-педіатр та радник президента Володимира Зеленського Євген Комаровський розповів молодим батькам, що має бути у так званій тарілці здорового харчування.

Про це написав лікар на своїй сторінці в Instagram.

За словами фахівця, щодня у раціоні харчування ваших дітей повинні бути присутні корисні білки, цільнозернові, овочі та фрукти.

лікар Євген Комаровський

Лікар радить батькам звертати увагу на продукти, які містять вершкове масло та транс-жири, ці продукти бажано виключити з дитячого меню. Замість них краще використовувати рослинні олії (оливкова, рапсова, соняшникова) для приготування різних страв та смаження.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Слід також віддавати перевагу цільнозерновим продуктам (хліб, макарони, цільна пшениця і неочищений рис), зокрема що стосується останнього, білий рис вважається не надто корисним зерном.

свіжі овочі

Також не слід забувати про рибу та регулярно готувати її дітям. Крім того, має бути в меню м'ясо птиці, боби та горіхи. Корисним є також твердий сир, але, як підкреслює лікар,"налягати" на сир, червоне м'ясо, бекон, ковбаси та інші перероблені м'ясні продукти не варто.

Також важливим елементом здорового харчування є різні види фруктів та овочів (крім картоплі в будь-якому вигляді).

Щодо напоїв, то рекомендується обмежити вживання молока (1-2 порції в день) і соку (1 невеликий стакан в день), а також відмовитися від солодких напоїв.

Нагадаємо, Комаровський пояснив, як правильно зібрати дитину на прогулянку до лісу.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський розповів, як боротися з наднебезпечних дитячою хворобою.

Також Знай. ua писав, що Комаровський вилаяв батьків за неправильне лікування поширеної дитячої болячки.