У суботу, 25 травня, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) схвалила 11-ю версію Міжнародної класифікації хвороб (МКБ). Список хвороб поповнила ігроманія та перевтома.

Передають у прес-службі ВООЗ.

Так, нова Міжнародна класифікація хвороб набирає чинності з 1 січня 2022 року, відповідно, з цього часу ігроманія і перевтома будуть офіційно визнаватися психологічними розладами.

Наголошується, що для того, щоб у людини була діагностована ігроманія, вона повинна протягом року мати соціальні, освітні та професійні проблеми, на які і впливає ігроманія.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, емоційне вигорання також визнане психологічним розладом.

У десятій версії класифікації, перевтома розглядалася як фактор, що впливає на стан здоров'я населення та звертання до закладів охорони здоров'я". У новій класифікації РЕВ поміщений в розділ "Проблем, пов'язаних із зайнятістю або відсутністю зайнятості" і описується як фізичне і психічне виснаження внаслідок хронічного стресу, пов'язаного з роботою.

Крім цього, документ свідчить, що з'явилося нове психічний розлад – дисморфофобія. Це хвороба, при якій людина надмірно турбується з приводу дефекту власного тіла.

Нагадаємо, Комаровський показав тарілку здорового харчування

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Скандальна Супрун закликала українців до радикальних дій

Також "Знай.ua" писав про те, що Африканська чума захоплює нові міста України