Вчені заяви, що між можливістю створити дітей і прийомом стероїдів виявлено еволюційний парадокс. Так, чоловіки шкодять своїй здатності розмножуватися, намагаючись стати привабливішими.

Беручи стероїди, щоб отримати накачане тіло або таблетки проти облисіння, чоловіки можуть зашкодити власній фертильності. Це відкриття назвали парадоксом Моссман-Пейс. На честь вчених, які вперше описали його.

Вони кажуть, що парадокс викликає багато проблем у парах, які намагаються зачати дитину.

"Я помітив, що деякі чоловіки, які приїжджають в клініку, щоб перевірити свою здатність до зачаття, просто величезні", - говорить доктор Джеймс Моссман з Університету Брауна в США.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Анаболічні стероїди імітують ефект чоловічого гормону тестостерону в організмі і використовуються як препарати, що підвищують зростання м'язів. Ці препарати регулярно використовують бодібілдери.

Нагадаємо, українка виграла найпрестижніший фітнес-турнір світу.

Як повідомляв Знай.uа збірна України завоювала гору медалей на чемпіонаті Європи з бодібілдингу.

Знай.uа писав, кореянка вирішила стати Барбі, а потім - Шварценеггером.