Медики провели дослідження та дійшли цікавих висновків. Якщо змінити склад наповнення кишечника, то можна поати втрачати вагу. А це дуже актуально тим, хто бореться з зайвими кілограмами та ніяк не може здолати цю проблему.

Про це повідомляє "ГолосUA".

Дослідження проводили вчені з Королівського коледжу Лондона.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для експерименту відібрали понад 1000 близнюків і з'ясували: навіть у них в кожній парі – різний метаболізм і схильність до набору ваги.

У ході експерименту близнюки вранці натщесерце з'їдали глюкозний сніданок, а після здавали кров на аналіз цукру. Тільки так можна було виділити нюанси в схудненні. Відстеживши його в динаміці, лікарі були вражені: виділення глюкози в кров і скачки цукру були різними у близнюків, навіть при абсолютно ідентичних порціях та періоди голоду.

З'їдена їжа впливала на процеси відкладення жиру настільки по-різному, що в одного близнюка могли бути зовсім різні показники цукру, холестерину і жиру в організмі.

Отже, згідно досліджень, люди їли однакову іжу і в однаковій кількості, все одно мали різну комплекцію та вагу відповідно.

Як пояснили спецыалысти, уся справа в мыкрофлоры кишківника. Аналізи показали, що ті, у корисні когобактерії краще працюють та їх більше, як правило, з вагою у таких людей все гаразд. Такі люди краще утилізують глюкозу без обмежень в їжі. Тому і схуднути таким людям набагато легше.

Як раніше писав портал Знай.ua, більше про довголіття і якість життя можна дізнатися в спецпроекті "Знай про свою здоров'я". Провідні фахівці України та світу дадуть відповідь на всі хвилюючі вас питання. Як побороти безпліддя? Що таке ЕКО? Як підготуватися до вагітності? Ми надаємо достовірну інформацію на найактуальніші та хвилюючі вас теми.

Нагадаємо, названо 12 найнебезпечніших видів їжі.

Раніше Знай.uа повідомляв, вчені виявили головний секрет вічної молодості.

Також Знай.uа писав, шкідливі звички, від яких ви набираєте зайву вагу.