Для тих, кому ніколи або ліньки ходити по крамницях у пошуках дієтичних продуктів, а схуднути хочеться, Знай.uа підготував спеціальну дієту, завдяки якій можна скинути п'ять–вісім кілограмів. Адже на вулиці літо – пора року, коли легко помітити, чи є в людини зайві кілограми.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За такої спеки, як цього року, українці носять на собі мінімум одягу і всі надлишкові "жири та вуглеводи" на видноті. Та й для здоров'я, не лише для краси, корисно скинути зайву вагу.

Отже, дієта триває сім днів і передбачає на кожен день певну групу продуктів. Із них можна обирати те, що є на вашій кухні.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

День перший - очищаємось

Цього дня можна лише пити. Рекомендуємо на вибір - кефір, молоко, овочевий бульйон, какао, чай, трав’яні настої, натуральні свіжовичавлені соки. Усе це - без додавання цукру і в будь-які кількості.

День другий – їмо овочі

У цей день харчуємося лише овочами, що не містять крохмалю. Отже, вибирайте на власний розсуд, що їстимете - капусту, огірки, солодкий перець, моркву, редьку, кабачок, в тому числі цукіні. Усе це можна їсти окремо, а можна готувати різноманітні салати, додаючи зелень – от де простір для кулінарної творчості! Тільки усі салати мають бути без заправки.

День третій – п'ємо рідини

У третій день чинимо так само, як в перший. Тобто можна пити, але не їсти.

День четвертий – їмо фрукти

Цього дня харчуємося фруктами, роблячи виключення для тих, що містять багато цукру. Тому рекомендуємо зелені яблука, апельсини, грейпфрути, ананас.

День п’ятий – вживаємо білок

Цей день присвячуємо виключно білковій їжі. Для прикладу - 350-500 грамів знежиреного сиру, яйця, риба на пару або відварене куряче філе.

День шостий – знову п'ємо рідини

Дієта цього дня вже знайома по першому і третьому дням.

День сьомий – виходимо з дієти

Останнього дня повертаємося до звичайного способу харчування. Тому дотримуйтеся певного меню. Для прикладу:

  • Сніданок: два варені яйця, одна чашка натуральної кави або чаю – без цукру.
  • Обід: легкий овочевий суп без всіляких додатків у вигляді макаронів чи ще чогось на кшталт такого.
  • Підвечірок: одне зелене яблуко або один грейпфрут.
  • Вечеря: салат із зелених овочів, приміром, із капусти та огірків. Рекомендована заправка у вигляді рослинної олії та лимонного соку.

Нагадаємо, що секрети харчування Кім Кардашьян розкрила дієтолог.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Іраклі Макацарія розповів про новий сезон "Зважених та щасливих".

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україну йде "африканська спека": що потрібно їсти і пити, щоб відчувати себе добре.

Як раніше писав портал Знай.ua, більше про довголіття і якість життя можна дізнатися в спецпроекті "Знай про свою здоров'я". Провідні фахівці України та світу дадуть відповідь на всі хвилюючі вас питання. Як побороти безпліддя? Що таке ЕКО? Як підготуватися до вагітності? Ми надаємо достовірну інформацію на найактуальніші та хвилюючі вас теми.