Туш – головний елемент жіночої косметички. Без неї більшість представниць прекрасної статі просто не уявляють свого макіяжу.

Однак, як виявилося, щоденне застосування туші для вій таїть в собі деяку небезпеку і може призвести до проблем зі здоров'ям.

Про те, чим небезпечне щоденне використання туші для вій, розповіли британські фахівці.

Так, на думку лікаря-дерматолога Алексіса Греніта, систематичне використання туші може стати причиною запалення ока і привести до випадання вій. Кксперт попереджає, що особливо небезпечно спати з нафарбованими віями, оскільки це загрожує здоров'ю – може призвести до запалення очей та закупорки пор шкіри.

Спеціаліст з британської асоціації окулістів Чері Сміт-Джейнс у свою чергу застерегла від щоденного користування тушю, яка має волокнистий склад. Якщо користуватися нею кожен день протягом тривалого періоду часу, то це може привести до подразнення слізної плівки, а вона є щитом для очей. Подразнення приводить до того, що слізна рідина дуже швидко випаровується і виникає симптом "сухого ока".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Шкідливо також щодня користуватися водостійкоюї тушшю через складнощі при її знятті.

Щоб уникнути неприємностей і не мати проблем зі здоров'ям, фахівці рекомендують давати очам відпочивати від косметики хоча б 2-3 рази на тиждень. Крім того, експерти звертають увагу на те, що після відкриття флакона з тушшю, користуватися нею можна не більше 3 місяців. Оскільки за цей час туди встигає потрапити таку кількість хвороботворних бактерій, якого буде достатньо, щоб викликати запалення очей.

А ще фахівці категорично забороняють додавати в туш воду або іншу рідину, щоб її розбавити.

Неприпустимо користуватися чужою тушшю. Не можна також тестувати туш в магазинах без одноразової щіточки.

Нагадаємо, стилісти показали як створити ідеальний макіяж за допомогою мила

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці розказали, чи варто нарощувати вії

Також Знай.ua писав, хто і як створив стійку губну помаду