Ваш милий хвостатий улюбленець не лише підніме вам настрій, а й продовжить ваше життя. Вчені довели - власники собак живуть довше.

Нове дослідження провели канадських вчені, в ході якого з'ясували - тривалість життя власників собак на 24% вища за середній показник.

Вчені взяли за основу 10 масштабних досліджень, які проводилися з 1950-х років і охопили 4 млн осіб з 8 країн.

У такій величезній кількості інформації вчених цікавили два показника: наявність у людини собаки (або кількох собак) і тривалість її життя. Аналіз даних показав, що смертність в цілому (тобто ризик померти буквально від чого завгодно) у власників собак на 24% нижча за середню статистичну.

Копнувши глибше, з'ясувалося, що ця перевага зводиться до здоров'я серця. У власників собак значно знижений ризик смерті від серцево-судинних захворювань.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Цікаво, що цей ефект яскравіше виражений у людей, у яких раніше вже був інсульт або інфаркт. В такому випадку поява собаки знижує ризик смерті від серцевих хвороб на 31%.

Дослідники пояснили, чому це відбувається. За словами вчених, собаки допомагають зняти стрес, що позитивно позначається на здоров'ї серця їхніх власників.

І це чудово, проте є більш важлива причина, яка лежить на поверхні: собак потрібно вигулювати. Навіть якщо ви не заходите далі сусіднього кварталу, регулярне фізичне навантаження позитивно позначиться на вашому здоров'ї.

Нагадаємо, вчені довели, що собаки розуміють значення слів, а не лише інтонацію

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені з'ясували, що собаки можуть розрізняти ненадійних людей

Також Знай.ua писав, вчені змогли дізнатися, чи любить вас ваша кішка.