Щорічно стійкі до ліків мікроби заражають три мільйони осіб і вбивають 35 тисяч чоловік. Про це повідомляють у Центрі з контролю і профілактики захворювань США.

Експерти стверджують, що бактерії, резистентні до антибіотиків, становлять велику небезпеку, ніж вважалося раніше. Дослідження опублікували у виданні Science Alert.

Згідно з оцінками, в середньому кожні 11 секунд одна людина заражається резистентної бактерією, при цьому вмирає кожні 15 хвилин від суперінфекції, яка не піддається лікуванню.

Вчені побороли ВІЛ
Вчені побороли ВІЛ

При цьому ніякого нового класу антибіотиків не було розроблено за останні три десятиліття. Смертність від інфекції на 30% вдалося знизити лише завдяки тому, що вдосконалили методи відстеження патогенів у лікарнях, де найчастіше виникають зараження.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Медики рекомендують дотримуватися гігієни рук, проходити вакцинацію, піддавати термічній обробці продукти харчування і не забувати про безпечний секс. Саме це допоможе знизити ризик виникнення інфекції.

Нагадаємо, українців атакують відразу чотири штами грипу.

Як повідомляв Знай. ua, лікарі знайшли новий підступний вид паразита.

Також Знай. ua писав, що Україну накрила потужна епідемія, під прицілом – діти.