В Україні минулого тижня захворіло на грип 150 832 людини, з них 67,3% – діти. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Так, відомо, що інтенсивний показник захворюваності становить 394,4 на 100 тисяч населення, що на 17,3% нижче епідемічного порогу.

Уточнюється, що всього зареєстровано чотири випадки грипоподібного захворювання та 41 випадок важкої гострої респіраторної інфекції.

епідемія в Україні
епідемія в Україні

У МОЗ підкреслили, що у всіх областях України активність грипу та ГРВІ зараз знаходиться на неепідемічних рівнях. На щастя, летальних випадків медики не зафіксували.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"За звітний тиждень не зареєстровано жодного летального випадку внаслідок грипу. Протягом звітного тижня проти грипу вакциновано 28 851 людини, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 153 868 осіб", - зазначається в повідомленні відомства.

Нагадаємо, що українців атакують відразу чотири штами грипу: як не піддатися небезпечному вірусу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зоряна Скалецька розповіла українцям про головну загрозу здоров'ю.

Також портал Знай.uа писав, що у МОЗ повідомили оперативні дані щодо захворюваності на грип, дифтерію та кір.