Вчені стверджують, що улюблений напій жінок - шампанське - підвищує захист організму перед віковими захворюваннями нейрофізіологічного характеру.

За словами фахівців, шампанське містить компоненти, які захищають нервові клітини від зaгибeлі. Однак, не зважаючи на ці властивості, вчені радять не вживати ігристе вино більше, ніж 100 мл в день.

Вчені назвали корисні властивості шампанського

1. Шампанське низькокалорійне
Келих червоного чи білого вина містить від 135 до 200 калорій. Тому, якщо ви рахуєте калорії, то краще вибирайте брют: це найбільш низькокалорійне шампанське - всього 95 калорій в одному келиху.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

2. Шампанське запобігає недоумству і втраті пам’яті
Вчені з британського Університету Редінга виявили, що вживання від одного до трьох келихів шампанського щотижня добре впливає на стан мозку.
Фахівці провели дослідження на щурах, половину з яких поїли шампанським кожен день протягом шести тижнів. Потім піддослідних заставили знайти вихід з лабіринту. З "тверезих" щурів до виходу дісталася лише половина, а от серед "питущих" з завданням впоралися 70%.

3. Шампанське корисне для шкіри
Дерматологи переконані, що шампанське наповнює шкіру антиоксидантами, а винні кислоти допомагають вирівняти тон шкіри.

4. Шампанське корисне для серця
Шампанське корисне для серця так само, як і червоне вино. Воно також впливає на систему кpoвообігу і знижує ризик серцево-судинних захвopювань та інcyльту.

Нагадаємо, дієтологи приголомшили "легким" методом схуднення

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі назвали ідеальний місяць для того, щоб завагітніти

Також Знай.ua писав, експерти розповіли, на що потрібно звертати увагу при покупці дитячої іграшки