Більшість людей боятися смерті, вважаючи, що цей процес супроводжується болем і стражданнями. Проте вчені з Університету Воллонгонга довели, що багато вмирають безболісно. Про це говориться в дослідженнях.

За останнє десятиліття відбулося значне зменшення болю та інших симптомів, які є в останній момент життя.

"Більше 85% пацієнтів, які отримують паліативну (передсмертну) допомогу, не мають важких симптомів настання смерті. Люди в останні дні або години свого життя досить рідко страждають від болю і відчувають менше неприємних симптомів, ніж за розвитку своєї хвороби", - розповіли фахівці.

Лікарня, ілюстративне фото
Лікарня, ілюстративне фото

Головними симптомами в передсмертному стані є втома і втрата апетиту. Прояв втоми перевершує інші симптоми, якщо біль ще можливо лікувати препаратами, впливати на інші симптоми проблематично.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Згідно з дослідженнями, 13,3% пацієнтів перед смертю повідомляли про сильний стрес через втому, 7,4% – про неприємні симптоми болю, 7,1% – про втрату апетиту.

Інші симптоми, які можуть проявлятися: труднощі з диханням, безсоння, нудота, проблеми з кишечником.

Нагадаємо, сезонний спалах небезпечної інфекції підкосив 150 тисяч українців, і це тільки за тиждень.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі знайшли новий підступний вид паразита.

Також портал Знай.uа писав про топ-5 продуктів, які вбережуть вас від осінньої застуди.