Багато жінок у сучасному світі стикаються з проблемою безпліддя. Так, лікарі стверджують, що більшість дівчат і не підозрюють, що з їхнім репродуктивним здоров'ям щось не так, поки не починають спроби завести дитину. Які тривожні дзвіночки можуть говорити про те, що у вас проблеми з фертильністю?

Нерегулярні менструації.

При нерегулярному циклі обов'язково варто звернутися до лікаря-гінеколога. Якщо місячні бувають дуже рідко, занадто часто або зовсім припинилися - це серйозний симптом безпліддя. Також варто звернути увагу на кров'янисті виділення між циклами.

Біль у ділянці тазу, особливо під час сексу або дефекації.

Біль при таких інтимних процесах, а також при менструації, може говорити про ендометріоз. З таким захворюванням можуть бути сильні труднощі при спробі завагітніти, але все ж таки це можливо.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Жорстке волосся там, де його бути не повинно.

Якщо ви помітили, що у вас почало рости волосся над губою, на горлі і животі, варто терміново звернутися до лікаря. Це яскраво виражений симптом полікістозу яєчників. Порушення гормонального балансу допоможуть вилікувати спеціальні препарати.

Виділення молока з грудей.

Підвищення гормону пролактину може спровокувати виділення молока з грудей навіть у тих жінок, які не чекають на дитину. Такий стан порушує овуляцію, до того ж, може привести до раку.

Відчуття жару.

Раптові припливи жару можуть говорити про ранню менопаузу. Часто вік менопаузы "передається" у спадок.

Нагадаємо, Комаровський розповів, коли можна давати дітям солодощі.

Раніше Знай.ua повідомляв, дієтологи підказали ефективний продукт для схуднення.

Також Знай.ua писав, українкам підказали, як ніколи не старіти.