Кожен день всі люди чистять зуби – цей ритуал дозволяє зберігати ідеальний стан ротової порожнини. Однак більшість не знають, як потрібно правильно чистить зуби, через що можуть виникати проблеми і навіть хвороби.

Гігієніст і терапевт Аліна Колякіна розповіла про 5 помилок, які допускають під час чищення зубів практично всі, передає УП.Життя.

Нерегулярна гігієна

Треба чистити зуби вранці і ввечері. Якщо робити це на початку дня після сніданку, до обіду ротова порожнина буде чистою. При цьому в обід можна їх не чистити, досить прополоскати зуби водою або антисептиком після прийому їжі.

Неправильно підібрані засоби по догляду

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Головні інструменти для зубів – щітка, ополіскувач і зубна нитка. Також є хороший аналог зубній нитці – іригатор. Це конструкція, куди наливається вода, додається антисептик і прикладається до міжзубного проміжку. Він добре очищає від бактерій і масажує ясна.

чищення зубів
чищення зубів

Рекомендується також використовувати скребок для механічного очищення язику.

Некоректна техніка чищення зубів

Чим раніше людина навчиться правильно чистити зуби, тим раніше сформується звичка, яка залишиться на все життя.

Ви можете просто не очистити зуби і залишити наліт. Неправильна техніка чищення також може призвести до стирання ділянок зубів.

Пам'ятайте, що чистити зуби потрібно круговими і вимітаючими рухами, очищати – від десни, від рожевих ділянок до білих.

Не чистити задні зуби

Коли люди чистять зуби, вони приділяють багато уваги фронтальній ділянці рота, але часно забувають про інші зуби – це неправильно. Кожному зубу потрібно приділити однакову кількість уваги.

Нетривала чищення зубів

Експерт радить чистити зуби не менше 2 хвилин. Можна ставити таймер у телефоні для перевірки себе, так як чищення протягом 30 секунд нічим зубам не допоможе.

Нагадаємо, вчені довели смертельну небезпеку соєвих продуктів.

Як повідомляв портал Знай.uа, медики назвали продукти, які зміцнять нервову систему.

Також портал Знай.uа писав, що відчувають люди в останні миті життя.