Вже цьому році у Національній службі охорони здоров'я підготували несподіваний сюрприз мешканцям України. Відтак, стало відомо, що тепер рання діагностика раку є абсолютно безкоштовною. Відповідна заява з'явилася на сайті відомства.

Як відзначається, наразі на такі діагностики вже виділено близько 1 мільярда гривень, а так, аби вони відбувалися безкоштовно, то НСЗУ оплатить лікарням ці послуги за підвищеним тарифом. Щоправда, для того, аби перевіритися, потрібно буде отримати направлення від свого або будь-якого чи іншого лікаря.

Лікарня, фото: Уніан
Лікарня, фото: Уніан

"Підставою для проведення безкоштовних інструментальних досліджень є і вік пацієнта: мамографія призначається не всім, а лише жінкам від 40 років і старше, гістероскопія – від 50 років і старше. Езофагогастродуоденоскопія, цистоскопія, бронхоскопія для пацієнтів від 50 років і старше, колоноскопія – від 40 років і старше", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що українці до цих пір толком не знають, які послуги для них будуть безкоштовними, а які платними, коли швидка допомога приїде на виклик, а коли ні.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, у Франції правоохоронці підозрюють тамтешнього хірурга щодо домагань і зґвалтувань неповнолітніх пацієнтів.

Також портал Знай.ua писав, що являє собою панкреатит, які його види відомі.