Лікарі не рекомендують використовувати горілку чи інший міцний алкоголь для обробки ран.

Про це медики розказали представникам зарубіжних ЗМІ.

Лікарі засудили популярний народний спосіб обробки ран за допомогою алкоголю. Хоча етиловий спирт є антисептиком, недоліки використання цього засобу переважають.- він задублює і сушить шкіру, там не розвивається нормальна мікрофлора, яка сприяє загоєнню.

При необхідності, алкоголем можна обробити краї рани, але в жодному разі алкоголь не треба лити у саму рану - це небезпечно опіками. Рану ж радять промивати медичним антисептиком або чистою водою.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Якщо ж потреба використати алкоголь для зовнішнього застосування все ж виникла, лікарі радять обирати чистий спирт чи горілку щоб зменшити ризик алергічної реакції.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше медики розкрили незвичайний метод схуднення: як "хакнути" свій організм і скинути зайве не напружуючись.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці в страшній небезпеці: медики розповіли, яка хвороба охопила всю країну.

Також "Знай.ua" писав про рак, апендицит або камені в нирках: медики розповіли, як завчасно визначити страшні недуги.