Доктор Євген Комаровський нагадав, як запобігти зараженню сказом від собак та ознайомив українців з фактами про небезпечне захворювання. Сказ уражає мозок і стає смертельним з моменту появи першого симптому.

Небезпечний вірус людині передається у 99% випадків внаслідок укусів собак. Він міститься у слині інфікованих тварин. Смертність від сказу найвища в Африці та Азії. Згідно зі статистикою у світі стається приблизно 1 смерть кожні 15 хвилин. 40% постраждалих від захворювання молодші 15 років.

Скріншот: instagram.com/doctor_komarovskiy
Скріншот: instagram.com/doctor_komarovskiy

Лікування сказу являє собою промивання рани милом, а потім — введення вакцини або спеціального гамма-глобуліну. Щоб уникнути передачі сказу від собак варто вивчити поведінку цих тварин, убезпечивши себе і своїх близьких від укусів. Також потрібно підвищувати обізнаність громадськості у цьому питанні.

Найкращою профілактикою залишається вакцинація собак — вона попереджує сказ на 100%. Водночас вакцинація 70% собак порушує цикл передавання вірусу.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сказ передається через укуси собак, скріншот: YouTube
Сказ передається через укуси собак, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше