Під час епідемії китайського коронавіруса українцям рекомендується відмовитися від вживання алкоголю, щоб допомогти імунній системі.

Про це заявив заступник глави МОЗ і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу у четвер, 12 березня.

"Сьогодні діють тільки доказові методи профілактики, які ми не втомлюємося повторювати. Це в першу чергу - дистанція не менше півтора метра, по-друге - чисті руки, не торкаємося брудними руками слизових оболонок, через які ми можемо передати збудник, по-третє - здоровий спосіб життя: здоровий і тривалий сон не менше семи годин, ніякого алкоголю", - зазначив Ляшко.

За його словами, зараз не слід вживати алкоголь, який пригнічує імунну систему людини.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Всі думають, що алкоголь підвищує імунітет... Навпаки - ніякого алкоголю не повинно бути в цей період. Алкоголь вам тимчасово може підняти настрій, може здатися, що і коронавірус - вам по коліно. Але надалі вживання алкогольних напоїв пригнічує нашу імунну систему і організм стає більш сприйнятливим до проникнення мікроорганізмів і вірусів", - підкреслив він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як курсуватимуть потяги на коронавірусному карантині, Укрзалізниця оприлюднила графік.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україну завезли тест-системи для швидкого виявлення коронавіруса.

Також портал Знай.uа писав, які міста відмовилися закривати школи і садки на карантин.