Вчені знайшли залежність ймовірності зараження смертельною коронавірусною інфекцією COVID-19 від групи крові пацієнта, передає Global Times. Згідно з дослідженнями восьми дослідних установ у Китаї, найбільше ризикують заразитися коронавірусом люди з II групою, у той час як носії I групи мають мінімальний ризик.

Дослідники проаналізували 2173 випадку зараження коронавірусом, і порівняли розподіл їх груп крові з показниками здорових людей, що проживають в регіоні.

Як виявилося, у людей з другою групою крові ймовірність "підхопити" вірус на 20% вище, ніж у власників інших груп крові.

Клінічна вчена, яка не брала участі в дослідженні, заявила Global Times, що метод дослідження заслуговує довіри. "Статистичний результат наведено лише для довідки і необхідні додаткові дослідження, щоб з'ясувати, чому люди з певними групами крові легше заражаються цією хворобою", - додала вона.

У той же час експерт громадської охорони здоров'я на прізвище чі відкинув дослідження як незначне. Він підкреслив, що різниця є невеликою, а отже всі люди вимагають однакового захисту.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше