Хоча в умовах самоізоляції не заборонені прогулянки на свіжому повітрі, фізична активність людей все ж багато в чому обмежується. Така ситуація безумовно погано позначається, в першу чергу, на стані серцево-судинної системи, знижуючи інтенсивність кровообігу.

Зниження руху крові по тілу негативно позначається на всіх органах і тканинах, які починають страждати від нестачі кисню і поживних речовин. Саме тому в умовах самоізоляції потрібні продукти, які здатні поліпшувати кровообіг організму.

Корисні продукти, скріншот: YouTube
Корисні продукти, скріншот: YouTube

Продукти, які здатні поліпшувати кровообіг організму

Лимони. Присутній в них вітамін С стимулює утворення колагену і еластину, завдяки яким судинні стінки стають більш гнучкими. Таким чином лимони покращують еластичність судин.

Куркума. Вона дає потужний антиоксидантний ефект. Вживати її потрібно в поєднанні з чорним перцем. Захищає від запалення вени.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Імбир. Його компоненти сприяють енергійності, активізують кровообіг, захищають від згустків крові, здатних злипатися в тромби. Таким чином імбир розріджує кров.

Часник. Так, як і цибуля знижує в'язкість крові, стимулює її циркуляцію. Часник володіє антикоагулянтним ефектом.

Хвощ. Він багатий кремнієм, необхідним для утворення колагену, важливого для підтримки еластичності судинної тканини. Кожен день можна приймати по 2 склянки настою з меленої рослини. Таким чином хвощ покращуватиме стан судин.

Родзинки, скріншот: YouTube
Родзинки, скріншот: YouTube

Гречка. Ця крупа підсилює дію вітаміну С. Рутин, який міститься в ній, працює в поєднанні з вітаміном С, захищаючи стінки судин і капілярів. Щотижня корисно з'їдати 2-3 порції.

Темні ягоди. Чорний виноград (родзинки) або чорниця корисні у вигляді щоденної жменьки. Такі ягоди підтримують венозний тонус.

Просо. Крупа тонізує селезінку. Цей орган керує кровоносними судинами, впливаючи на циркуляцію крові в них.

Волоські горіхи. Діють як вазодилататори. На додаток до жирних кислот омега-3, що чинить протизапальну дію на судини, продукт містить вітамін B3, володіє судинорозширювальним ефектом, сприяє активному току крові та хорошого стану вен.

Горіхи, скріншот: YouTube
Горіхи, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, бабуся вас похвалить точно — рецепт ідеальних сирників на всю родину. Простий рецепт приготування сирників від Євгена Клопотенка

Як повідомляв портал "Знай.ua", швидка і неймовірно апетитна запіканка — як приготувати фаршировані макарони під соусом. Один з найсмачніших та перевірених варіантів приготування макаронів

Також "Знай.ua" писав, апетитні, соковиті та хрусткі — найкращий рецепт для приготування чебуреків вдома