На весні, коли за добу перепади температури можуть сягати 15 градусів, та особливо під час пандемії Covid-19 дуже важливо, щоб імунна система працювала добре. Однак не всі задумується про те, як саме на імунітет впливають наші щоденні звички. Багато з них створюють додаткове навантаження на імунну систему і не дозволяють їй ефективно боротись із хворобами:

Найпоширеніші помилки, які "вбивають" імунітет:

1. Не приділяти час собі.

Завдяки дослідженню стало відомо, що стрес безпосередньо пов’язаний з імунітетом. Під час стресу виділяється кортизол та адреналін — гормони, які знижують рівень фагоцитів та лімфоцитів. Зменшення кількості білих кров’яних тілець ускладнює боротьбу з вірусами та бактеріями. Корисно займатися медитацією або присвятити час своєму хобі.

Корисні продукти, скріншот: YouTube
Корисні продукти, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

2. Споживання сильно оброблених харчових продуктів.

Їжа з великою кількістю цукру, солі та жирів збільшує кількість некорисних бактерій у кишківнику. Слід додати у свій раціон продукти, багаті на вітамін D та розчинну клітковину, а також імбир, часник та цибулю.

3. Недостатній сон.

Під час сну організм виробляє цитокіни, різновид білків, які захищають організм від інфекцій та запалень. Якщо людина не висипається, то цього білка не вистачає, а отже тілу стає важче боротись із хворобами. У цьому разі слід подбати про налагодження режиму сну.

4. Вживання великої кількості алкоголю.

Це порушує баланс мікробіому кишківника, а також створює навантаження на печінку. При порушенні функцій печінки організм не зможе належним чином очищуватись від токсинів і суттєво збільшуються шанси захворіти.

Кровообіг та здоров'я людини, скріншот: YouTube
Кровообіг та здоров'я людини, скріншот: YouTube

5. Паління цигарок.

Куріння спричиняє додаткове утворення слизу та звужує дихальні шляхи, а крім того – впливає на мікробіом ротової порожнини.

6. Відсутність у щоденному розпорядку спорту.

Регулярні тренування стимулюють вироблення білих кров’яних тілець, що дозволяє організму ефективніше виявляти інфекції та боротися з ними. Також фізичні вправи дозволяють знизити рівень кортизолу та адреналіну. Щоб зміцнити імунітет, потрібно займатися вправами з аеробіки приблизно 150 хвилин на тиждень.

Пробіжка, скріншот: YouTube
Пробіжка, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чому необхідно пити воду до їжі, хитрощі організму, яких ніхто не чекав. Лікарі радять пити воду за пів години до прийому їжі

Як повідомляв портал "Знай.ua", знижує вагу, підтримує норму вітаміну С і не тільки — чудодійні властивості води з лимоном. Дієтологи рекомендують з ранку натщесерце випивати склянку чистої води з лимонним соком

Також "Знай.ua" писав, не один, але вдома — ці лайфхаки допоможуть не збожеволіти, працюючи дистанційно. Як ефективно працювати з дому під час ізоляції