У світі продовжує лютувати смертельно небезпечний коронавірус covid-19. Згідно з новим дослідженням, у державах, де передбачено обов'язкову вакцинацію проти туберкульозу, реєструється менше випадків летальних результатів від інфекції, ніж в країнах, де такі щеплення не обов'язкові.

Джерело: видання Fortune.

Результати дослідження показують лише випадкову кореляцію. Відомо, що медики, принаймні, у шести державах проводять випробування на введення вакцини БЦЖ (профілактика туберкульозу — ред.) працівникам охорони здоров'я та літнім людям, щоб з'ясувати, чи справді вона може забезпечити певний рівень захисту від нового коронавірусу.

лікарня, фото Pxhere
лікарня, фото Pxhere

Доцент Нью-Йоркського технологічного інституту і провідний автор дослідження Гонсало Отазу почав працювати над аналізом. Доктор помітив невелику кількість випадків в Японії. Ця країна стала однією з перших, яка повідомила про деякі підтверджених випадках коронавірусу за межами Китаю, при цьому її уряд не запровадив карантинні заходи, як це зробили багато інших країн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

фото Getty Images
Вакцинація, щеплення \\ фото Getty Images

Отазу знав про дослідження, що показують, що вакцина БЦЖ забезпечує захист не тільки від туберкульозних бактерій, але і від інших інфекцій. Тому його команда зібрала дані про те, в яких країнах було введено універсальну політику щодо вакцин проти БЦЖ, і коли вони були введені в дію. Потім вони порівняли кількість підтверджених випадків та смертей від Covid-19, щоб знайти сильну кореляцію. Експерти, у свою чергу, попереджають, що вакцина БЦЖ не повинна бути єдиним засобом для боротьби з Covid-19.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Кабміні наплювали на карантин і дозволили маршруткам набирати більше 10 пасажирів.

Як повідомляв Знай.uа навіть карантин не перешкода: як Єлизавета II та інші зірки не можуть жити без своїх улюбленців.

Знай.uа писав, у самісіньке пекло — Зеленський відправляє українських лікарів до Італії, президент підписав наказ.