Відомий російський дієтолог Олена Соломатіна розповіла, що в мікрохвильовці можна гріти далеко не всі продукти. Особливість роботи цих пристроїв у тому, що НВЧ-хвилі відразу ж перетворюють рідину в пару, з-за чого деякі речовини можуть перетворюватися в інші, небезпечні для організму. Наприклад, якщо покласти яйце в мікрохвильовці, пари рідини розірвуть шкаралупу на дрібні шматочки.
Соломатіна зазначає, що в СВЧ-печах можна гріти воду, тому що рідина нагрівається рівномірно, і тут же кипить. З-за цього ви можете отримати опіки. Крім того, в мікрохвильовку категорично заборонено ставити будь-яку закриту ємність або продукти з цільною оболонкою. Інакше вас чекає “бомба”. Також не можна класти в СВЧ-піч різні фрукти і яблука, оскільки вітамін C у них миттєво розщеплюється.

Мікрохвильовка, technosova
Мікрохвильовка, technosova


Категорично заборонено нагрівати продукти, що містять нерафіновану олію, адже під впливом НВЧ-хвиль вона перетворюється на канцероген. З цієї ж причини не можна смажити насіння. Овочі та зелень, такі як редис, буряк, морква, петрушка, містять у своєму складі певну дозу нітратів, які при нагріванні перетворюються у токсичний нітрозамін. Особливо небезпечно гріти напої з цукрозамінником. У результаті реакції виділяється формальдегід, порівнянний з “ефекту” з миш'яком.
Також Соломатіна рекомендує не нагрівати в мікрохвильовій печі грудне молоко і кисломолочні продукти, оскільки у них змінюється склад і знищуються корисні бактерії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українським пенсіонерам почали виплачувати щомісячну надбавку

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям обіцяють зарплати без податку та допомогу з субсидіями, але не все так просто.

Також Знай.uа писав вже цієї осені, з початку нового опалювального сезону, деяких пільговиків можуть позбавити грошової допомоги від держави.