Чим старше стає людина, тим слабкіше стає мозкова активність. Тому проблеми з пам'яттю у пенсійному віці – не рідкість. Проте активність мозку можна підтримувати за допомогою простих вправ. Потрібно лише трохи попрацювати руками. Доведено прямий взаємозв'язок між діяльністю головного мозку та рухами кінцівкок. Є три прості вправи, які допоможуть вам навіть в 90 років ходити в магазин без списку покупок!

літня пара
літня пара


1. Складіть пальці обох рук в замок і по черзі міняйте положення. Спочатку зверху повинен бути палець правої руки, потім великий палець лівої. Повторюємо цю елементарну вправу хоча б по 20 разів на день. Спочатку робіть його повільно, а потім все швидше, швидше й швидше.
2. Ліву руку стисніть у міцний кулак, а праву – розпряміть, і напружте. Прикладіть кулак до долоні. Потім навпаки, в кулак праву, ліву – випрямити і т. д. Виконуйте цю вправу хоча б по 1 хвилині. Намагайтеся прискорювати рухи з кожним днем.3. Підніміть великі пальці вгору. Потім опустіть їх і притисніть між середнім і вказівним, скручуючи “фігу”. Потім поверніть пальці у вихідне положення. Збільшуйте інтенсивність, наскільки зможете, але при цьому не збивайтеся.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що в боротьбі зі стресом добре допоможуть трав'яні чаї

Як повідомляв портал "Знай.uа", названі продукти, які допоможуть впоратися з ПМС.

Також "Знай.ua" писав, як позбутися зморшок і відновити шкіру обличчя.