Сезон кліщів вже розпочався і поки українці на карантині, варто знати, як захистити себе і своїх домашніх улюбленців.

Всього у світі живе близько 800 видів кліщів, але загрозу для здоров'я становлять тільки 2 з них: іксодові (тверді) і аргасові (м'які). Вони є переносниками небезпечних захворювань, пише Сlutch.

Зазвичай люди не відразу помічають на собі кліща. У складі його слини є анестетик, тому укус безболісний. Чим більше часу паразит знаходиться на шкірі, тим вище ризик виникнення таких захворювань:

Хвороба Лайма або бореліоз. При ускладненнях з'являються неврологічні симптоми, біль у суглобах, можлива втрата пам'яті. На даний момент вакцини від цього захворювання немає.

Кліщовий енцефаліт проявляється наявністю наступних симптомів: лихоманка, озноб, сильний головний біль, ниючий біль у кінцівках, блювання. Хвороба вражає головний та спинний мозок.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

кліщі, фото Pxhere
кліщі, фото Pxhere

Алергія і запалення в області укусу кліща. Місце, яке постраждало від укусу почервоніє, утворюються папули або висипання. Якщо кліща зняти неправильно, може виникнути вторинна бактеріальна інфекція.

Крім того, комахи переносять ерліхіоз, анаплазмоз, бореліоз, піроплазмоз.

Нагадаємо, комарі п'ють кров не через жагу – навіщо насправді комахи змушують нас свербіти.

Як повідомляв Знай.uа, українці під ударом смертельних хвороб, небезпечні паразити виходять на "полювання".

Також Знай.uа писав, що які комахи живуть у крупах, і як від них позбутися.