Тестостерон є стероїдним гормоном. Він вважається чоловічим, але він відіграє важливу роль у регуляції процесів жіночого організму. У жінок тестостерон синтезується у надниркових і яєчниках.

Підвищений тестостерон в організмі жінки може бути через кортицизм, вторинну дисплазію кори надниркових залоз і спостерігається при синдромі полікістозних яєчників.

У жінок тестостерон впливає на міцність кісток, розвиток м'язової маси, сприяє зростанню стресостійкості. Саме тестостерон підвищує чутливість ерогенних зон у жінок.

Високий рівень тестостерону проявляється в жіночому організмі порушенням менструального циклу, зниженням лібідо, зменшенням розміру грудей, акне, лабільного настрій.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Крім того, підвищення рівня тестостерону у жінок веде до набору зайвої ваги і безпліддя.

Найчастіше в комплексній терапії призначають оральні контрацепивы, кортикостероїди та інші препарати, які коригують супутні зміни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, поради зроблять вашу шевелюру розкішною і блискучою.

Як повідомляв Знай. ua, 5 продуктів здатні приспати без снодійного.

Також Знай. ua писав, що топ здорових звичок для підвищення імунітету.