В Україні вже почався сезон кліщів. Поки всі сидять вдома на карантині, варто озброїтися знаннями, щоб захистити себе і своїх близьких.

Відомий дитячий педіатр і телеведучий Євген Комаровський на своїй Instagram-сторінці дав рекомендації, які допоможуть уникнути укусів кліщів.

Євген Комаровський, скріншот з відео
Євген Комаровський, скріншот з відео

- Якщо ви знаходитесь у небезпечних районах, то обов'язково надіньте довгі штани, одяг з довгими рукавами і гумками. Сорочку слід заправити в штани, штани в шкарпетки, шкарпетки чоботи. Також потрібно надіти шапку або капюшон, який запобігатиме потраплянню кліща за комір.

- Використовуйте реппеленти.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

- У лісі вибирайте більш або менш широку стежку, щоб ноги не торкалися чагарників.

- Регулярно оглядайте одяг і тіло.

- Особливо уважний огляд варто провести після повернення додому з вулиці. Якщо на прогулянці була дитина, то роздягніть її та уважно огляньте наступні області: навколо вух, у лінії росту волосся, під пахвами, в пупку, в області талії, в паху і промежині, під колінами, між пальцями ніг.

- У регіонах, де є небезпека кліщового енцефаліту варто заздалегідь зробити щеплення.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський відповів на хвилююче питання про дезінфекції вулиць.

Як повідомляв портал Знай.uа, доктор Комаровський показав, як безпечно вітатися на карантині.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський назвав місце, де найбільше шансів заразитися.