Є безліч людей, які бояться будь-якої навіть згадки про змій, для такого виду страху вчені придумали слово — герпетофобія. І це все не даремно, адже дійсно, змії багато років, практично весь час існування людства, що тільки не робили, і душили, і пускали отрута, і просто доводили людей до шоку своїм виглядом.

Експерти вирішили розповісти, що відбувається з людиною після укусу звичайної гадюки. Ще раз, просто звичайної гадюки, не кобри і не чорної мамби, в цих випадках все дуже сумною. Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу MEDICAL HOLE.

Укус гадюки, фото: Telegram-канал "MEDICAL HOLE"
Укус гадюки, фото: Telegram-канал "MEDICAL HOLE"

"Наслідок укусу гадюки. Вкушений гадюкою буває у сонному або навіть у непритомному стані, або, навпаки, в стані збудження. Серце працює частіше, але слабкіше, буває задишка, тіло холоне, у сечі з'являється кров. Смерть настає від зупинки дихання в термін від 12 годин до 8 діб з моменту укусу. Якщо отруєння не смертельне, поліпшується робота серця, тіло зігрівається, пухлина спадає, але довго ще більше двох місяців, хворий відчуває слабкість. Бувають, але рідко, випадки, коли упущення гадюкою викликає сліпоту.", - пишуть автори публікації.

Варто нагадати нашим читачам, що в Індії виявили невідомий раніше вид гримучих змій і назвали його на честь героя книг про Гаррі Поттера — Салазара Слізерина. Новий вид змій було виявлено ще торік влітку на півночі країни. Зараз же стало відомо, що назвали новий вид на честь героя книг про Гаррі Поттера - Trimeresurus salazar.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Київ оточили повзучі гади — куди краще не сунутися, карта "отруйних" місць.

Як повідомляв Знай.uа зачаїлася під ліжком: страшна тварюка чекала днепрянку в її будинку, - фото не для слабкодухих.

Знай.uа писав, під Дніпром гігантська отруйна змія заповзла в житловий будинок: зухвала атака потрапила на камеру.