Гречка володіє багатьма цілющими властивостями, при цьому її можна вживати далеко не всім. Ця каша корисна для роботи ШКТ та лікує болі в животі.

Гречка багата вітаміном Е, білком, а також:

- знижує рівень холестерину;

- регулює рівень цукру в крові;

- позитивно впливає на роботу серця;

- є антиоксидантом;

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

- зміцнює імунну систему;

- покращує витривалість людини;

- позитивно впливає на роботу нервової системи;

- захищає від розвитку варикозного розширення вен і корисна для кісткової системи.

гречка, фото Pxhere
гречка, фото Pxhere

При цьому в великій кількості ця каша може чинити шкоди організму. Гречка містить речовини, які викликають сильне розширення тканин мозку. Це може закінчитися епілептичним синдромом. Відповідно, гречку не рекомендують вживати людям з епілепсією.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кияни на карантині "обросли" мільйонними боргами за комуналку.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з'явився перший сайт з медитаціями. Проект #медитуй спрямований на те, щоб допомогти людям впоратися зі стресом, почуттям тривоги і безвиході.

Також портал Знай.uа писав про журналіста, який розповів, чому IQOS найкраща альтернатива палінню і як змінилося його життя за рік без цигарок.