Дезінфекційний засіб для рук нині потрібен всім і кожному. Дуже часто з цим виникають проблеми, оскільки його немає в аптеках. Також в людей закрадається сумнів, що куплений санітайзе справді містить всі необхідні компоненти і має потрібну кількість спирту.

Відомий педіатр, телеведучий та автор книг про здоров'я дітей Євген Комаровський радить приготувати дезінфекційний засіб своїми руками. Він записав спеціальне відео, у якому запропонував простий рецепт санітайзеру, який можна легко зробити з доступних інгрідієнтів.

Простий рецепт санітайзеру (антисептик, дезінфекційний засіб для рук) своїми руками:
240 мл - спирту
15 мл - перекису 3%
5 мл - гліцерину
60 мл - води

В результаті рідина повинна мати 75% спирту.

За словами Комаровського, все, що містить більше 60% спирту - можна використовувати.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

″Деякі автори кажуть про те, що перед тим, як використовува, потрібно, щоб розчин постояв пару діб, тому що можливо у воді чи в тарі були мікроби і за дві доби вони точнл загинуть. Але насправді, якщо ви вже зробили дезінфікуючий розчин, то за логікою, він уже все продезінфікував. Так що, розчин у вас є — він вже готовий до використання, наливаєте його в будь-який флакон-пшикалку, і користуйтеся!″, - каже доктор Комаровський.

Детальніше про те, як приготувати санітайзер своїми руками, дивіться у відео:

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доктор Комаровський розкритикував посилення карантину

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський здивував новою порцією порад щодо Covid-19

Також Знай.ua писав, Комаровський прокоментував заборону прогулянок з дітьми в парках і перенесення короновірусу комарами