Відомий блогер Олена Кален розповіла про вкрай такому важливому аспекті схуднення, як сон. Як відомо, понад третину нашого життя ми проводимо уві сні, і в цей час наш організм працює не так, як в активному режимі. Якщо людина не висипається, він не тільки відчуває себе втомленим і нездатним виконувати поточні завдання. Недолік сну також і провокує набір ваги.
Кален розповіла про дослідження вчених зі Стенфордського університету, які вивчали взаємозв'язок між сном і масою тіла. Результати показали, що люди, які проводять уві сні 6 годин на добу і менше, набирають в 2 рази більше ваги, ніж люди, які сплять по 8 годин на добу.


Причини цього досить прості. Вночі, в момент сну, виробляється більше гормону насичення – лептину. Під час неспання, переважає гормон голоду – грелін. Якщо людина спить мало, у нього виробляється недостатньо лептину, тому він частіше відчуває почуття голоду, а відповідно, більше їсть. Другий пік виділення греліну настає приблизно в годину ночі. І це пояснює бажання людей піти серед ночі до холодильника.
Тому Кален рекомендує налагодити розпорядок дня таким чином, щоб лягати спати не пізніше 12 ночі. Ідеально – в 22:00. Як тільки людина починає висипатися, вага знижується швидше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що для читачів підготували рецепт смачного шоколадного торта на сковороді.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", кулінар Євген Клопотенко розкрив українцям секрет гастрономічного щастя.

Також "Знай.uа" писав, що диетолог Олена Кален в рамках марафону схуднення розповіла про користь яблук.