Рукавички вважаються обов'язковим засобом захисту від коронавірусу поряд з медичною маскою. Це обґрунтовується тим, що після контакту шкіри рук зі слизовими очей чи носа, вірус може проникнути в організм. Однак говорячи про ефективність рукавичок, чомусь замовчують їх недоліки. А вони дуже серйозні.
Рукавички ефективні лише деякий час, причому дуже короткий. Лікарі використовують їх для захисту рук від крові, інших біологічних рідин. Але матеріал, з яких роблять рукавички, пористий. Тому вірусів легко проникнути через поверхню. Лікарі обов'язково миють руки після їх носіння.

Рукавички медичні, фото з відкритих джерел


Рукавички не забезпечують необхідної стерильності. Віруси також можуть потрапити на латекс або нітрил, і жити на них протягом деякого часу. І якщо людина випадково доторкнеться до особи, він точно також ризикує заразитися. Крім того, рукавички перешкоджають шкірному диханню. Під ними створюється сприятливе середовище для розвитку бактерій.
Тому не слід сліпо довіряти рукавичкам і вірити, що якщо ви їх носите, то гарантовано не заразитеся. Це не так. Рукавички потрібно регулярно міняти, а після їх використання мити руки з милом. І звичайно ж, не можна торкатися руками до обличчя навіть в рукавичках.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що є невеликі “секретики” пошуку у Google.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", Настя Каменських поділилася дієвими масочками для обличчя, волосся і тіла.

Також "Знай.uа" писав, як перестати мити голову кожен день.