Чи можна пити під час і після їжі? Це питання, яке одвічно турбує людей, що дотримуються здорового способу життя. Кругом нього з’явилось безліч міфів і правдивих історій. Популярнішими за обговорення скільки потрібно пити води, є лише дискусії, як її потрібно вживати з їжею - до, під час або після. Їжу можна запивати водою, а можна і не запивати.

Вода з лимоном, фото: Pxhere
Вода з лимоном, фото: Pxhere

А як же шлунковий сік — вода його розбавить, і шлунок не зможе перетравлювати їжу! Це міф. А ось факти:

Частина води всмоктується відразу ж стінками шлунка. Для води, що залишилася, є спеціальний канал, по якому вона стікає, не змішуючись з перетравлюваної їжею. Звичайно, чай, кава, компоти та інші напої, які містять в собі не тільки воду, затримуються в шлунку, але навіть їх треба випити величезну кількість, щоб вони почали впливати на швидкість перетравлення їжі.

як і скільки пити води. Фото: Youtube
як і скільки пити води. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Головне правило - пити, коли хочеться. Ще один міф зруйновано. Пийте та не впивайтесь, джентльмени і леді.

Надійним показником достатньої гідрації є колір сечі - вона має бути солом’яно-жовтого відтінку. Темний колір свідчить про сильну нестачу води.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за якої температурі слід зберігати солодощі, ікру і молоко — поради фахівця.

Як повідомляв Знай.uа попкорн: користь, шкода і як приготувати вдома.

Знай.uа писав, вся правда про веганське молоко - невже справді менше шкодить планеті, ніж тваринне.