Відомий педіатр Євген Комаровський розповів, як не упустити важливий момент між лікуванням вдома і занадто пізним зверненням до лікаря.

До Комаровського звернулись із важливим запитанням про лікування коронавірусу, яке сам доктор назвав мало не найголовнішим питання в медицині.

"Добридень, докторе Комаровський. Завжди намагаюся слідувати вашим рекомендаціям і не бігаю зайвий раз по лікарях, зазвичай обходячись розумним самолікуванням. Але в ситуації з коронавірусом якось боязко - надто вже швидко все змінюється. Як зрозуміти, де та тонка грань між "лікуєтеся вдома" і "занадто пізно звернулися до лікаря"?", - запитав медика дописувач.

За словами доктора Комаровського, є кілька показників, які вказують на те, що потрібно негайно залишити самолікування і звернутися в медичний заклад.

"Це мало не найголовніше питання в медицині, особливо в амбулаторній. І саме тому в усьому світі сформульовані дуже зрозумілі, прості і конкретні показання до того, коли треба негайно припиняти самолікування і звертатися до лікаря.

Стосовно коронавірусу, такими показниками вважаються: температура вища 39 градусів, яка не знижується після застосування жарознижуючих засобів, відчуття нестачі повітря, загальмована свідомість, поєднання слабкості, високої температури і діареї", - визначим межу доктор Комаровський.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доктор Комаровський розкрив головні причини ГРВІ у дітей

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей.

Також Знай.ua писав, Комаровський навчив матусь міряти температуру.