Для тих, хто боїться дивитися на кров вчені придумали окреме поняття - гемофоб. Гемофобія - це страх перед відкритим видом крові. З дитинства багато хто пам'ятає болісні походи до лікарів, які виписували направлення на аналізи, там окрім збору в баночку "всіх відомих рідин" був ще й листочок на загальний аналіз крові - справжнє жахіття, та ще й натщесерце.

Проте у дорослому віці розумієш, що це один з найкращих видів аналізу, який може зберегти життя. Тим не менш є питання - чому медсестри проколюють саме безіменний палець на руці, а не вухо, мізинець або губу? Відповідь на це питання є! Про це пише Telegram-канал "Очевидные вещи".

Аналіз крові з пальця, скріншот: YouTube
Аналіз крові з пальця, скріншот: YouTube

"Чому кров на аналіз беруть найчастіше з безіменного пальця? Подушечки пальців доступні, не мають волосяного покриву, багаті судинами, їх легко знезаразити, а за необхідності і здавити. Шкіра на безіменному пальці тонше, ніж на великому, вказівному і середньому, і має менше нервових закінчень, в тому числі больових рецепторів. Мізинець ж тісно пов'язаний із зап'ястям, тому при занесенні інфекції в рану на мізинці запалення може поширитися до згину кисті. Яким би сміливим і великим не був ти, коли справа доходить до укольчика в палець — ми всі трошки боїмося", - повідомляють автори публікації.

Також варто нагадати нашим читачам, що Людське тіло — справжня загадка, яку не перше сторіччя намагаються вивчити медики і вчені. Часто у простих людей викликають інтерес ті чи інші властивості нашого "панцира". Тут все, і кров, і шкіра, і кістки, а найзагадковіше — мозок. Так ось, раніше ми вже публікували відповідь на питання - "Чому холодна вода бадьорить, а гаряча — розслабляє?".

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, і оком не моргнув - чоловіки і жінки відрізняються несподіваною ознакою.

Як повідомляв Знай.uа дивовижне відкриття – чому вранці наш зріст вище, ніж увечері.

Знай.uа писав, дивись, не загубися - чому каченята ходять колоною, а кури несуться юрбою.