Щоднялюди вживають різноманітні продукти, і навіть не підозрюють, що у них може критися небезпека. Особливо високий ризик, якщо ви їсте сирі овочі, фрукти, бобові. В них можуть міститися токсичні речовини, які зникають після термічної обробки. Вони викликають сильну алергічну реакцію з судомами, розладами шлунково-кишкового тракту і навіть задухою. Пропонуємо вашій увазі перелік продуктів, які можна їсти сирими.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
1. Квасоля. Містить в складі білок фитогемаглюттинин, який стає причиною розладів шлунково-кишкового тракту. Тому перед приготуванням квасолю потрібно вимочити хоча б 5 годин. Обов'язково контролюйте готовність квасолі перед вживанням.
2. Гіркий мигдаль. Джерело ціаністого водню – сильної отрути, який може призвести до смерті. Цей горіх взагалі не можна готувати вдома, ласощі з нього можуть робити тільки професійні кухарі.
3. Картопля. У ньому міститься токсична речовина – селанин. Визначити концентрацію селанина можна за зовнішнім виглядом бульби. Якщо бульба зелений, таку картоплю краще взагалі викинути, і навіть не намагатися її готувати, не кажучи про те, щоб їсти її сирою.
4. Таро або колоказия. Близький родич картоплі. Дуже корисний бульбоплоди, який, правда, не можна їсти сирим. В сирому таро висока концентрація оксалату кальцію. Ця речовина може викликати задуху. Якщо вам пощастить вижити, надалі доведеться лікуватися від каменів у нирках.
5. Касторовые боби. Придатні тільки для приготування касторової олії (всім відомої “касторки”). Їсти в будь-якому іншому вигляді категорично заборонено з-за високої концентрації рицину.
бязательно підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Вчені довели: лісові ягоди зроблять вас розумнішим.
Як повідомляв портал Знай.uа Рецепти, заморожування і маски для обличчя - як вибрати і оригінально використовувати полуницю.
Також Знай.uа писав Як правильно вживати полуницю.