Відомий український педіатр Євген Комаровський розповів, що чорниця не допоможе покращити зір, як вважає більшість українців, щоправда, як ягода вона є корисною для здоров'я людини.

Про таке він заявив у власному блозі, відповідаючи на запитання одного з користувачів про те, чи чорниця є дійсно найкориснішою ягодою для зору.

Так, за словами Комаровського, чорниця для зору є лише якоюсь психотерапією для особливо тривожних пацієнтів, і за допомогою однієї лише цієї ягоди зір точно не покращиться.

Євген Комаровський, скрін з відео
Євген Комаровський, скрін з відео

Більш того, більшість препаратів, у складі яких є екстракт чорниці, не є лікарськими засобами, і лише теоретично мають позитивний вплив на зір людини.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Якщо любов плюс чорниця, то тоді життя взагалі прекрасне. Шкоди від ягід чорниці не буде. Їжте на здоров'я, якщо вам смачно!", - написав доктор, відзначивши, що позитивний вплив на зір надає цілий комплекс деяких аспектів - це і корисна їжа, і любов, і міцний сон, і позитивний настрій.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський пояснив, як правильно вирішити проблеми старших дітей у сім'ї.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський поділився з українцями цінними порадами, як мінімізувати ризик хвороб серця та інсульту.

Також Знай.ua писав, Комаровський пояснив, чи справді чорниця - панацея від поганого зору