Багато продуктів можуть прекрасно зберігатися в морозильній камері. І це не лише м’ясо і овочі з фруктами, як всі звикли. Виявляється, хліб, молоко і масло не втрачають жодних корисних властивостей при заморожуванні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися1 Горіхи
Морозилка врятує горіхи від згірклого присмаку - це хороший варіант зберегти їх довше. Тільки не забувайте ділити порції, при необхідності вони швидко розтануть на кухонному столі.
2 Банани
Один з основних інгредієнтів для ранкових смузі. Любителі бананового хліба добре знають цей секрет. Заморожені стиглі банани - це справжня палочка-виручалочка, коли ви захочете спекти його.
3 Рис
Залишки рису заощадять до 40 хвилин часу на приготування. Вважається, що рис втрачає свій смак після заморозки, але насправді готову кашу з морозилки.
4 Кукурудза
Найпростіше заморожувати кукурудзу цілком. Промийте її під струменем прохолодної води і приберіть в морозилку.
5 Томатна паста
Купили несмачні томати? Зробіть томатний соус чи пасту. Томати не годяться є заморозки, т. к., відтанувши, перетворюються в пюре.
6 Картопляне пюре
Картопляне пюре не втрачає смак після розморожування. Заморожене пюре краще всього розігрівати в духовці.
7 Молоко
Молоко можна зберігати в морозильній камері 3 місяці. Головне, щоб при зберіганні не тріснула пляшка або інша упаковка, адже при заморожуванні рідина розшириться.
8 Хліб
Хліб краще заморожувати, доки він свіжий. Відчуваєте, що купили хліба більше, ніж знадобиться, заморозьте його, не чекаючи, поки він покриється цвіллю або зачерствіє.
9 Овочі, ягоди і фрукти
Звичайно, має сенс заморожувати влітку, особливо якщо ви зібрали їх на власному городі.
10 Мариноване м'ясо
Хороший варіант для економії часу. Якщо м'ясо потрапило не вдале, а таке буває часто, замаринуйте його в соусі, розкладіть порційно по пакетах, а коли буде необхідність, дістаньте і приготуйте.
11 Вино і шампанське
Стане в нагоді для приготування соусів. Недопите вино можна перелити у форму для льоду і використовувати для гасіння м'яса, риби та інших страв. А шампанське - для коктейлів.
12 Бекон
Свіжий бекон відтає за секунди. Так що логічніше зберігати його в морозильній камері, адже так його термін зберігання збільшиться. У якості упаковки використовуйте папір для запікання, якій можна прокласти скибочки бекону.
13 Вершкове масло
Заморожене масло не втрачає смакових якостей. Масло з морозилки є секретною зброєю шеф-кухарів.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, розморожуємо продукти правильно - спосіб, який збереже їжу і гаманець цілими.
Як повідомляв портал Знай.ua, насолодилась кавою і заодно перекусила - українка придбала улюблений напій з "шматком м’яса".
Також Знай.ua писав, простий торт до чаю може приготувати кожен, смачний і ефектний десерт без зайвого клопоту.