Багато продуктів можуть прекрасно зберігатися в морозильній камері. І це не лише м’ясо і овочі з фруктами, як всі звикли. Виявляється, хліб, молоко і масло не втрачають жодних корисних властивостей при заморожуванні.

1 Горіхи

Горіхи, скріншот: YouTube
Горіхи, скріншот: YouTube

Морозилка врятує горіхи від згірклого присмаку - це хороший варіант зберегти їх довше. Тільки не забувайте ділити порції, при необхідності вони швидко розтануть на кухонному столі.

2 Банани

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Один з основних інгредієнтів для ранкових смузі. Любителі бананового хліба добре знають цей секрет. Заморожені стиглі банани - це справжня палочка-виручалочка, коли ви захочете спекти його.

3 Рис

Залишки рису заощадять до 40 хвилин часу на приготування. Вважається, що рис втрачає свій смак після заморозки, але насправді готову кашу з морозилки.

4 Кукурудза

кукурудза
кукурудза

Найпростіше заморожувати кукурудзу цілком. Промийте її під струменем прохолодної води і приберіть в морозилку.

5 Томатна паста

Купили несмачні томати? Зробіть томатний соус чи пасту. Томати не годяться є заморозки, т. к., відтанувши, перетворюються в пюре.

6 Картопляне пюре

Картопляне пюре не втрачає смак після розморожування. Заморожене пюре краще всього розігрівати в духовці.

7 Молоко

Молоко можна зберігати в морозильній камері 3 місяці. Головне, щоб при зберіганні не тріснула пляшка або інша упаковка, адже при заморожуванні рідина розшириться.

8 Хліб

Хліб краще заморожувати, доки він свіжий. Відчуваєте, що купили хліба більше, ніж знадобиться, заморозьте його, не чекаючи, поки він покриється цвіллю або зачерствіє.

9 Овочі, ягоди і фрукти

Звичайно, має сенс заморожувати влітку, особливо якщо ви зібрали їх на власному городі.

10 Мариноване м'ясо

Хороший варіант для економії часу. Якщо м'ясо потрапило не вдале, а таке буває часто, замаринуйте його в соусі, розкладіть порційно по пакетах, а коли буде необхідність, дістаньте і приготуйте.

11 Вино і шампанське

Новорічні прикмети: чому потрібно шампанське
Новорічні прикмети: чому потрібно шампанське

Стане в нагоді для приготування соусів. Недопите вино можна перелити у форму для льоду і використовувати для гасіння м'яса, риби та інших страв. А шампанське - для коктейлів.

12 Бекон

Свіжий бекон відтає за секунди. Так що логічніше зберігати його в морозильній камері, адже так його термін зберігання збільшиться. У якості упаковки використовуйте папір для запікання, якій можна прокласти скибочки бекону.

13 Вершкове масло

Масло, фото з вільних джерел
Масло, фото з вільних джерел

Заморожене масло не втрачає смакових якостей. Масло з морозилки є секретною зброєю шеф-кухарів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, розморожуємо продукти правильно - спосіб, який збереже їжу і гаманець цілими.

Як повідомляв портал Знай.ua, насолодилась кавою і заодно перекусила - українка придбала улюблений напій з "шматком м’яса".

Також Знай.ua писав, простий торт до чаю може приготувати кожен, смачний і ефектний десерт без зайвого клопоту.